Search

סדנת חשיבה עיצובית לכל אתגר? אפילו לארוחת שישי!

Updated: Aug 1, 2019

לאחרונה אני נשאל המון האם אפשר לפתור כל אתגר בעזרת Design Thinking ואני תמיד מהנהן, מחייך ומזכיר את אותה הסדנה שהרצתי למשפחה שלי (19 משתתפים) בארוחת שישי בערב, לאחר שסיימנו לאכול אצל אימי.

כל מי שאני מתחיל לספר לו את הסיפור מאחורי הסדנה מגחך לרגע אבל מסתקרן לשמוע פרטים.

אז במקום לספר את הסיפור over and over again, החלטתי להעלות אותו פה ובפעם הבאה, כשאשאל, פשוט אפנה את השואלים לכאן :)


מצביעים אל עבר תפריט יעיל יותר למשפחת וייס


מאיפה זה התחיל?


העיקר שאמא תהיה מאושרת

תכירו, אריקה זו אמא שלי. האישה הכי מוערכת בחיי. שכמנהגה כבר שנים רבות מארחת אצלה ברוחב לב את ארוחת השישי המשפחתית. וכמו כל שישי גם הסיפור הזה התחיל בארוחה עשירה בכל טוב בביתה של אימי, כשישבנו מסביב לשולחן 19 אנשים. במהלך הארוחה נשמעו משפטים מפי הסועדים כמו:

"ואווו....כמה הכנת? זה יותר מדי!"

"אפשר להאכיל את כל הודו בכל האוכל הזה"

"אוףףף אבאאאאא.... אני לא אוהב את זה. אין לי מה לאכול!"

ואז הבנתי - התפריט שאמא שלי מכינה לארוחה המשפחתית אינו יעיל כלל. היא משקיעה המון והערך שבני המשפחה מקבלים ממנו גבוה אבל לא מספיק לעומת ההשקעה.


זה נקרא בשפת הביזנס: ROI נמוך = השקעה גבוהה לעומת הערך.

ארגונים שמים להם למטרה חזון, אסטרטגיה ו OKRs ברורים שמטרתם הסופית: מיקסום ה ROI.




ואחרי שקיללתי לא מעט :) אשמח להסביר: אמא שלי יכלה להשקיע הרבה פחות, לייעל את צורת ההכנה ולתעדף אוכל אחר על פני זה שהכינה, אם היתה מבינה את המצב הקיים, מתכננת בצורה טובה יותר את הארוחה כשהסועדים בה במרכז. ואיך אפשר להשיג את כל זה בצורה מהירה ויעילה? דרך סדנת Design Thinking. כן כן... גם פה.

למה? כי סדנת Design Thinking קיימת כדי לפתור אתגרים בצורה יעילה ביותר ולהגיע לאסטרטגיה כזו שתשפר ROI. מכאן שסדנה משפחתית כזו תגדיר תפריט לארוחה יעילה הרבה יותר, כזו שמורידה השקעה משמעותית ומגדילה את הערך למוזמנים, כלומר מגבירה את החוויה שלהם מהאוכל ומקטינה השקעה.


עלה בי רעיון באותה ארוחה: להביא את חבילות הסטיקי-נוטס מהרכב שלי ולהריץ סדנה לתכנון ויעילות ארוחת שישי האידיאלית (נו, באמת חשבתם שאפשר לתפוס אותי בלי חבילות של דביקיות לכל אתגר שיצוץ לו לפתע?! :))


לא תתפסו אותי בלי חבילת דבקיות בהישג יד

אחרי רזומה נרחב של סדנאות, אני גאה להיות בעל יכולת לפתח במהירות סדנה לכל אתגר, ובאמת תוך לא יותר מ 15 דקות העמדתי את כל המשתתפים (ילדים, מבוגרים וזקנים. וכמובן אימי) חילקתי סטיקי נוטס וטושים.


ההתחלה - אמפתיה


הבסיס לתקשורת טובה - יצירת אמפתיה למעורבים באתגר. קודם כל בואו נכיר אחד את השני מבחינת תפיסת הארוחה.

אבל לא נפתח אמפתיה ל 19 אנשים... נצטרך לחלק את האנשים לקבוצות.

אז מה שעשיתי, חילקתי את המשתתפים לקבוצות לפי: גיל, מצב משפחתי, העדפות מזון (מכיר את האנשים אז היה לי מאוד קל לחלק אותם לקבוצות במיידי).

יצרתי 5 קבוצות שונות ומגוונות ככל הניתן.

כל קבוצה העלתה על פוסטר דביקיות שתיארו מה הם חושבים, אומרים, מרגישים ועושים כלפי ארוחת שישי.